Vaše dijete i njegov imuni sustav

2019 06 04 06 55 36 Homeopathy Images Stock Photos Vectors ShutterstockVaše dijete zaslužuje biti zdravo, zadovoljno i jako kako bi moglo dobro učiti i stabilno se razvijati. Dječje bolesti su dio odrastanja i ne mogu se uvijek izbjeći, čak i sa cijepljenjem i zdravim stilom života. Brojni su čimbenici koji aktiviraju bolest i ne možemo spriječiti da dijete bude podložno svim tim čimbenicima.

Imuni sustav djece nije u potpunosti razvijen! Kao rezultat toga, djeca stalno prenose infekcije jedno drugom, posebice ako su dio iste grupe u vrtiću ili igraoni. Virusi su glavni uzročnici većine dječjih bolesti. Povremeni cureći nosić je dobar znak – govori Vam da se imunološki sustav Vašeg djeteta vježba i da reagira na infekciju! Snaga imunološkog sustava Vašeg djeteta je od presudne važnosti u tome koliko često će se ono razbolijevati i kako lako će se oporaviti od bolesti. Na nesreću, antibiotici se često prepisuju u ovakvim slučajevima, bez obzira što su neučinkoviti u liječenju virusnih bolesti. Ovo pridonosi ciklusu oslabljivanja imunološkog sustava i ponavljanju infekcija.

Mnogi roditelji biraju homeopatske pripravke kako bi stimulirali dječji imunitet a ne ga suzbijali lijekovima. To je siguran, prirodan način liječenja koji može razbiti taj ciklus.

U homeopatiji, prikladan pripravak se bira na temelju građe svakog ponaosob nakon promišljanja o fizičkim, mentalnim i emocionalnim simptomima. Homeopatska  Materia Medica sadrži detaljan opis svakog pripravka za moguće značajke koje možemo očekivati da se pojave kod pojedine osobe.

Nux vomica je konstitucijski pripravak za živu i ambicioznu djecu.

Sulphur,  je za živu ali manje praktičnu djecu.

Pulsatilla djeca se srame, dobri su i nježni i uvijek spremni slijediti prije nego biti vođe. Oni su plačljiva djeca koja se vole držati te nisu žedni usprkos temperaturi.

Arsenicm album je za ambicioznu ali napetu djecu uvijek zabrinutu za zdravlje

Bryonia dijete će željeti mirno ležati ali će u dugim intervalima biti jako žedno i tražiti velike količine hladne tekućine. Njihov kašalj je suh i vrlo bolan i svi simptomi se pogoršavaju kretanjem.

Ako se pripravak točno propiše, poboljšanje obično slijedi vrlo brzo. Znat čete da pripravak djeluje ako vidite poboljšanje u energiji i apetitu djeteta te kada lakše spava. Potražite profesionalnu pomoć ako nema značajnijih pomaka kroz par dana.  

Homeopatija je siguran vid medicine. Imunološki sustav se jača što omogućuje Vašem djetetu da postane otpornije na infekcije kao i da ih lakše prebrodi. Ovo smanjuje potrebu za antibioticima i drugim lijekovima te njihovim neželjenim učincima – što rezultira zdravijim i sretnijim djetetom!